Pericolul din apa potabila




Rugina, plumbul, clorul sau nisipul sunt doar cateva din pericolele pe c are le ascunde apa de la robinet. Chiar daca aceste impuritati se gasesc in cantitati foarte mici, consumate zilnic duc la aparitia unor afectiuni. Specialistii sustin ca pentru purificarea apei, clorul este foarte bun, dar pentru o persoana care bea apa zilnic de la robinet, acesta poate reprezenta un factor de risc in aparitia cancerului. Apa care pleaca de la statia de purificare poate fi in parametri normali, dar pe parcuesul traseului pana ajunge in casele noastre ea se poate incarca cu metale grele din cauza instalatiilor de distribuire care pot avea elemente realizate din plumb. Rugina poate fi prezenta in apa din cauza instaltiilor vechi si nu prezinta un risc la fel de mare precum clorul sau plumbul. Totusi fierul ingerat din apa potabila poate leza celulele din sistemul gastrointestinal si poate fi toxic in momentul in care organismul depaseste doza pe care o suporta in mod normal. De asemenea, este contraindicat consumul de apă de la robinet persoanelor care au afectiuni renale, pentru că le agravează starea. Tocmai de aceea specialistii recomanda cu precadere numai consumul apei imbuteliate, care ajuta la minerlizarea organismului prin aportul de magneziu si calciu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu